fredag 21 januari 2011

Min godaste Mazarinkaka

Härlig kaka att skämma bort sej med i vintertid ;0)
Ät den i bitar som den är eller med frysta bär och vispgrädde.

Pajsdegen
3 dl vetemjöl
½ dl socker
125 gr smör
1 st äggula

Blanda ihop till en deg och tryck ut degen i en låg pajform, nagga lätt
och låt pajformen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.

Fyllningen
125 gr nötter, gärna blandade julnötter
1½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
2 ägg
75 gr smör
några droppar bittermandel olja

Mal nötterna och blanda med sockret, klicka i smör, ägg, bittermandelolja och vaniljsocker till en slät smet.
Smeten blir ganska mörk då nötterna inte är skållade.
Bred ut smeten i pajformen och grädda 30 min i 175C mitt i ugnen.
Gör som i utlandet, sikta över lite florsocker när kakan kallnat!

Inga kommentarer: